گروه ریاضی محض

 | تاریخ ارسال: 1401/3/7 | 
 
 
اینجانب به عنوان مدیر گروه ریاضی محض، سخن کوتاهی با دانشجویان عزیز ریاضی دارم که امیدوارم برایشان ارزشمند باشد.
سیر تکاملی ریاضیات
اگرچه، تقریبا همه مفاهیم ریاضی سرمنشاء خود را از یک مسئله واقعی در خلقت برداشته است؛ ذهن ریاضیدان به اقتضای ذات منطقی و شکست ناپذیر ریاضیات، همواره به دنبال تجرید مفاهیم و استنتاج قواعد و نتایج از مفروضات مشخص و اصول موضوعه معلوم بوده است. این رویکرد تا به امروز، از ریاضیات علمی را ساخته بی بدیل که هر گزاره ای در آن تاکنون به اثبات رسیده است، یقینی بوده و هرگز نقض نخواهد شد؛ که این خود به تنهایی دلیل کمی برای عشق و ارادت به ریاضیات نیست. بسیاری از مفاهیم ریاضی که تعمیم مفاهیم اولیه است، در تلاش برای کشف ریاضیاتی است که در توضیح پدیده های واقعی به کار رود؛ گرچه فارغ از این انگیزه، تجربه ثابت کرده است که تعمیم اگر به قدر کافی خوب باشد، حتما در جایی به کار خواهد رفت! و البته تکثرِ در ریاضیات را نیز، به سمت وحدت همگرا می کند.
در اهمیت ریاضیات
از اهمیت ریاضیات که حافظه کنونی، وجود آنرا به هزاران سال قبل میلاد و تلاش های ارشمیدس و یونانیان باستان نسبت می دهد، تا تحولاتی که پس از دکارت به ویژه در حساب دیفرانسیل و انتگرال با تلاش های نیوتن و لایبنیتزایجاد شد که بگذریم؛ ریاضیات همچنان ادامه دارد و ذهنهای توانمند در تجرید و استدلال با کشف مفاهیم و روابط منطقی،این درخت تنومند را فربه تر می سازند.










 
 

 
علاوه بر این، امروز در شرایطی هستیم که علوم کامپیوتر که سراسر ریاضی است، در پی ایجاد یک نسخه هم ارز با دنیای واقعی (متاورس) پیش می رود و تنها آگاهان این حوزه می دانند که ریاضی چه نقش لازم و اساسی در این ماجرا دارد. لیکن، متاسفانه در کشور ما دلایلی عموما جاهلانه، بسیاری از افراد توانمند را از ورود به یادگیری حرفه ای ریاضیات و پرداختن به آن بازداشته است. امیدوارم با حضور افراد توانمند و عاشق ریاضیات در کنارافزایش آگاهی برنامه ریزان، روز به روز رونق علمی مجموعه های ریاضی ایران افزون گردد و سقفی برای فعالیت ریاضی درایران نداشته باشیم.
در توضیح ریاضیات محض و کاربردی:
سالهاست که پسوند محض و کاربردی در ریاضیات دوره کارشناسی جای خود را به "ریاضیات و کاربردها" داده است. به نظر می رسد که ریاضی محض و کاربردی که اکنون تنها در مقاطع تحصیلات تکمیلی  نام برده می شوند نیز به زودی جای خود را به نام تخصص های ریاضی همچنون ( آنالیز ریاضی، هندسه، جبر، آمار، آنالیز عددی، آنالیز داده، بهینه سازی، رمز و... ) بدهد. ریاضی محض و کاربردی در حال حاضر تنها برای تفکیک دانشجویان در رشته های نامبرده می باشد و اصالتی بیش از این ندارد. چرا که در هریک از رشته های نامبرده می توان وارد موضوعاتی شد که فاصله کم یا زیاد با کاربرد در علوم دیگر دارند. در حال حاضر در دانشکده ریاضی دانشگاه علم و صنعت ایران، گرایش های آنالیزریاضی،  هندسه و جبر در گروه ریاضی محض و گرایش های آنالیز عددی، رمز وکد و آمار در گروه ریاضی کاربردی دسته بندی می شوند. 
توصیه هایی برای دانشجویان عزیز
-    علاقه به ریاضیات، رابطه مستقیمی با آموزش صحیح و توفیق در فهم ریاضی دارد. 
-    مطالعه کتاب های مرجع و استفاده از سایتهای معتبر علمی مهمترین خودآموز ریاضی در هر موضوعی است و الان با دسترسی به اینترنت این کتابخانه مورد دسترس همه است.
-    کنار گذاشتن ترس از مطالعه کتابهای لاتین و عادت به خواندن کتابها به زبان اصلی برای دانشجویان ریاضی از ضروریات است. 
-    پشتکار و ممارست برای یادگیری و به کار بستن ایده ها، شرط لازم برای موفقیت است در حالی که داشتن نبوغ به تنهایی کافی نیست.
-    دانشجویان تمام مقاطع با اطلاع از قوانین به روز شده از طریق کارشناسان مربوطه و سایت دانشکده و پیگیری امور اداری خود در زمان مقتضی، از حقوق و وظایف آموزشی و پژوهشی خود آگاه باشند. 
-    دانشجویان کارشناسی به برنامه ۸ ترمه خود اهتمام کامل داشته باشند. به ویژه دانشجویان کارشناسی  ۱۴۰۱ به برنامه درسی ۸ ترمه خود که برگرفته از آخرین نسخه به روز شده ی برنامه مصوب وزارت علوم در سال ۱۴۰۱ است و ضمن در نظر گرفتن امکان اجرایی دانشکده و با احترام به امکان انتخاب دانشجویان طراحی شده است، توجه و اهتمام داشته باشند.
-    دانشجویان کارشناسی ارشد، نسبت به تعیین و تایید موضوع پایان نامه خود از طریق استاد راهنما در ابتدای تیر ماه سال اول تحصیل، اهتمام داشته باشند تا با استفاده از ظرفیت تابستان فرصت کافی برای پرداختن به پایان نامه و تسهیل انجام دفاع در نهایتا شهریور سال دوم برایشان فراهم گردد.
سلامت و موفق باشید
سمیه سعیدی نژاد
مدیر گروه ریاضی محض- ۱ شهریور ۱۴۰۱
                                                                                          

 
دکتر مسعود هادیان
صفحه شخصی 
 
دکتر مهدی علائیان
دکتر مهدی نجفی خواه
دکتر اکبر دهقان نژاد
            
دکتر اسد اله آقاجانی
دکتر محمد باقر قائمی
صفحه شخصی 
 
دکتر رضا سعادتی
صفحه شخصی 
 
دکتر زهره مستقیم


سمانه مشهدی
صفحه شخصی

 

دکتر سمیه سعیدی نژاد
      


 
مدیران گروه ریاضی محض 
 
دکتر حمیدآقا تولایی
۱۳۷۶/۱۲/۲۷
لغایت
۱۳۷۹/۳/۳
دکتر مهدی نجفی خواه
۱۳۷۹/۳/۳
لغایت
۱۳۸۳/۹/۱۴
دکتر حمیدآقا تولایی
۱۳۸۳/۹/۱۴
لغایت
۱۳۸۷/۱۰/۱۴
دکتر محمدباقر قائمی
۱۳۸۷/۱۰/۱۴
لغایت
۱۳۹۰/۳/۳۰
دکتر زهره مستقیم
۱۳۹۰/۳/۳۰
لغایت
۱۳۹۴/۹/۸
دکتر محمدباقر قائمی
۱۳۹۴/۹/۸
لغایت
۱۴۰۱/۵/۳۱
دکتر سمیه سعیدی نژاد
۱۴۰۱/۵/۳۱
لغایت
۱۴۰۳/۵/۳۱
                                                           






 

دفعات مشاهده: 1793 بار   |   دفعات چاپ: 50 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر