مراسم چهارمین گرامیداشت روز زنان در ریاضیات توسط کمیته بانوان انجمن ریاضی با همکاری دانشگاه علم و صنعت ایران در روز پنجشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱، از ساعت ۱۸ الی ۲۰:۴۵ و از طریق پیوند https://meetingvc.iust.ac.ir/cwmd۴/ به صورت برخط برگزار شد.
این مراسم ساعت ۱۸ با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد. پس از پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، خانم دکتر شریفه رضاقلی ضمن قرائت متنی در گرامیداشت زنده یاد مریم میرزاخانی و خوشامدگویی به شرکت کنندگان در مراسم ازآقای دکتر مهدی علائیان، رئیس دانشکده ریاضی دانشگاه علم و صنعت ایران، دعوت کردند که سخنان خود را شروع نمایند. آقای دکتر مهدی علائیان اظهار داشتند: بسیار مفتخرم که به نمایندگی از طرف دانشکده ریاضی دانشگاه علم و صنعت ایران میزبان شما عزیزان در این مراسم باشیم که به مناسبت گرامیداشت روز زنان در ریاضیات و بزرگداشت زنده یاد مریم میرزاخانی برگزار شده است. ایشان اظهار امیدواری کردند که این رویدادها سبب توسعه ریاضیات در کشور و جهان و باعث علاقمندی به ریاضیات در جامعه شود. ایشان در ادامه بیان کردند که جامعه دانشگاهی باید همت کنند که نام این فرزند نامدار و شایسته کشور در سطح بین المللی و در ایران همواره زنده بماند که البته همین طور هم خواهد بود. نامگذاری یکی از دانشگاههای معتبر ایران به نام این محقق کم نظیر، تاسیس بنیاد علمی یا بورس تحصیلی و نمونههایی از این چنین یکی از شیوههای متعارف برای بزرگداشت این شخصیت وارسته است. در ادامه خانم دکتر اشرف دانشخواه، دبیر کمیته بانوان انجمن ریاضی، پس از عرض خیر مقدم به همهی مدعوین و شرکتکنندگان گرانقدر که دعوت کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران را پذیرفتهاند، اظهار داشتند: ۲۲ اردیبهشت به افتخاربزرگ بانوی جهان علم و اندیشه و ریاضیات پروفسور مریم میرزاخانی اولین زن و اولین ایرانی برنده مدال فیلدز با ابتکار و پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران و تصویب کمیته زنان اتحادیه بین المللی ریاضیات در جهان به نام روز زنان در ریاضیات نامگذاری شد. مریم میرزاخانی این اندیشمند بی نظیر فقط به جامعه ریاضیات تعلق ندارد. بلکه جامعه علمی جهان به وجود این بانوی فرهیخته افتخار میکند. بسیار دانشمند انی هستند که در علوم مختلف به دریافت جوایز نائل شدهاند و بسیار ریاضیدانانی که مدال فیلدز دریافت کردهاند ولی چنین جهانی شدن مختص اندیشه هایی چون مریم است که علم را در خدمت به بشریت آموخته و مرزی برای آن نشناختهاند. کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران نیز با بنیانگذاری جایزه مریم میرزاخانی گامی در پاسداشت جایگاه علمی و انسانی بانوی سرفراز ایرانزمین برداشت. هدف از این جایزه تشویق بانوان به انجام فعالیتهای فاخر و بنیادی است که شایسته نام مریم باشد. امیدواریم که هرسال بتوانیم منتخبی برای این جایزه داشته باشیم واگر هم در سالی منتخبی برای این جایزه نداشته باشیم به معنای این نیست که بانوان فعالیت پژوهشی نداشتهاند بلکه میخواهیم تحقیقاتی بنیادی توسط بانوان انجام شود که شایسته این جایزه باشد.
ایشان در پایان از آقای دکتر محمد صال مصلحیان، رئیس انجمن ریاضی ایران، که همواره حامی کمیته بانوان بودهاند و از دانشکده ریاضی دانشگاه علم و صنعت ایران که میزبان این همایش هستند و سخنرانان مراسم که دعوت کمیته بانوان را پذیرفتهاند تشکر کردند.
سپس آقای دکتر محمد صال مصلحیان، رئیس انجمن ریاضی ایران، در سخنانی ضمن تشکر ویژه از اعضای کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران و دانشکده ریاضی دانشگاه علم و صنعت ایران که امکان برگزاری این مراسم را فراهم کردند. ایشان بیان کردند: مریم میرزاخانی کسی بود که به ما مستطیلی را نشان داد که عرض آن یعنی کیفیت و محتوای عمر از طول آن یعنی درازای عمر بیشتر است. ایشان با اشاره به این مطلب که در سه نشریه دانستنیها، دانشمند، و روزنامه شرق در بزرگداشت خانم دکتر مریم میرزاخانی مقالاتی داشته اندکه یکی از ان ها با عنوان پرستو هایی که برنمی گردند با اشاره به مشکلات اجتماعیو اقتصادی که افراد را به خارج از کشور هدایت می کند و در بعضی از موارد دیگر به کشور بازنمی گرددند.. مقاله دیگر در مورد فعالیت های علمی زنده یاد مریم میرزاخانی است. در ادامه نماهنگی در باره مریم میرزاخانی پخش شد.
سپس خانم دکتر مژگان محمودی به معرفی خانم دکتر ماری ـ فرانسوا اودراگو پرداختند. ایشان اولین بانویی در بورکینو فاسو هستند که دکترای ریاضی دریافت کردهاند و رئیس انجمن ریاضی زنان افریقا هستند. در ادامه ایشان سخنرانی خود تحت عنوان "زنان و ریاضیات در افریقا" را ارائه کردند. در ادامه نماهنگ مراسم برگزار شده به مناسبت روز زنان در ریاضیات در سال ۱۴۰۰ پخش شد. در ادامه خانم مریم فیروزی، عضو انجمن ترویج علم ایران، سخنرانی خود تحت عنوان "فرهنگ علمی" را ارائه کردند. سخنران پایانی مراسم هم خانم دکتر فرزانه رمضانی بناب، عضو محترم هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی، بودند که سخنرانی تخصصی با عنوان "کاربرد رنگ آمیزی اسپرنری در مسئلهی افراز سادکی" را ارائه کردند.
در پایان مراسم، از شرکتکنندگان خواسته شد که عکسی به یادگار بگیرند. مراسم در ساعت ۲۰:۴۵ به پایان رسید.
با تشکر از خانم دکتر زهره مستقیم در تهیه این گزارش
خبرنامه ۱۷۱ انجمن ریاضی ایران
|